Hvordan får man en hvalp til at sove om natten

Sådan får man en hvalp til at sove om natten

Alle hvalpe føler sig ængstelige, når de bliver adskilt fra deres mor og andre hvalpe i et fremmed miljø. Det tager tid for dem at vænne sig til deres nye omgivelser og indse, at deres nye hjem er sikkert. Det kan være meget forskelligt, hvor lang tid det tager den enkelte hvalp at gennemføre denne indlæringsfase.

Hvis din nye hvalp har svært ved at sove om natten efter du har fået den hjem, skal du ikke gå i panik. Den bedste fremgangsmåde er at tage det med ro, holde sig til den daglige plan og opretholde konsistens, så din hvalp hurtigere kan vænne sig til sin nye nattesøvnplan. Her i denne guide ser vi nærmere på, hvordan man får en hvalp til at sove om natten.

Se en masse praktisk udstyr til hvalp

Hvorfor kan hvalpe have svært ved at sove om natten

Det tager tid at få en ny hvalp til at sove om natten, og det er måske ikke den bedste oplevelse. Hvalpe kræver ligesom menneskebørn en masse opmærksomhed og omsorg. De vil måske have tissepauser om natten, og du skal forsøge at imødekomme deres behov. Tålmodighed og konsistens er nødvendig for at træne din hvalp til at sove om natten.

Nedenfor er nogle almindelige årsager til at hvalpe har svært ved at sove om natten:

  • De er usikre på deres nye omgivelser: De kan høre lyde, de aldrig har hørt før, i løbet af natten, og alt lugter og ser anderledes ud. De kan finde dette skift spændende og have svært ved at slappe af og falde i søvn, eller de kan finde det overvældende og ængstelige.
  • De er ikke vant til at sove adskilt fra deres mor og søskende: Der kan opstå angst som følge heraf.
  • Små hvalpe har små blærer: De fleste kan ikke holde sig hele natten, og mange hvalpe vil naturligt nok ikke snavses til, hvor de sover; hvis de har brug for at komme af med det, vil de klynke eller pive i deres kasse.

Tips til at få din hvalp til at sove om natten

Nu hvor du har fundet ud af årsagen til, at din hvalp ikke sover igennem om natten, er det nu tid til at finde måder at løse problemet på. Hvis du sørger for, at din hvalp motionerer ofte, giver du din hvalp den fysiske og mentale stimulering den har brug for, for at blive træt og klar til en god nats søvn. Nedenstående tips vil vejlede dig om, hvad du skal gøre for at få din hvalp til at sove om natten:

Lav et hyggeligt og sikkert soveområde

Den slags kasse, du vælger, kan forbedre eller forringe din hvalps evne til at falde i søvn og sove hele natten. Nogle hvalpe klarer sig bedre, når de kan se alt omkring sig. Sørg for at vælge en kasse, der giver din hvalp den komfort, den har brug for til at sove om natten. Sørg for, at din hvalp har et behageligt og sikkert sted at hvile sig, så den kan begynde at associere det med afslapning. Skab dette sted i dit hjem, hvor din hund vil blive efterladt alene til at sove, uanset om du bruger en løbegård eller en kasse.

Træn din hvalp i kasse

Kassetræning er enormt nyttigt for at lære din hvalp at sove igennem om natten, og har mange andre fordele for hele livet ud over at forbedre nattesøvnen. Selv om du ikke behøver at holde din hvalp i en kasse resten af dens liv, foretrækker mange hunde den, når den bruges korrekt, fordi den fungerer som et fristed.

Planlæg din hvalps dag

En ung hvalp forsøger på sit første besøg i et nyt hus at forstå og vænne sig til, sine nye omgivelser og sin familie. Når du træner din hvalp til at gå på potte, er det afgørende at lægge en tidsplan, da det understøtter passende spise- og sovevaner, opbygger deres selvtillid og styrker deres forhold til dig. Din hvalp vil intuitivt føle sig mere tryg ved at vide, hvad der kan forventes, når du har en regelmæssig tidsplan, da det gør hvalpens verden mere forudsigelig.

Skab tid til lure i løbet af dagen

Sørg for, at din hvalp har nok legetid og træningsøvelser på den daglige liste over gøremål, så den kan aktivere sit sind og brænde overskydende hvalpeenergi af! Leg fordelt over hele dagen vil hjælpe med at regulere unge hvalpes energiudbrud, og give dem masser af muligheder for at få mindst 18 timers søvn dagligt.

Din hvalp kan være overtræt og har brug for en lur, hvis du bemærker, at den udviser adfærd som f.eks. at blive mere vred, mere gnaven eller klynkende under leg. For at hjælpe din hund med at falde til ro og falde hurtigere i søvn skal du forsøge at sætte en stopper for legen, før denne uregelmæssige adfærd eskalerer. Det kan vise sig at være en vanskelig opgave at skære ned på din hvalps legetid i stedet for at forsøge at få den til at falde til ro efter at være blevet mere ophidset.

Vær forberedt på at din hvalp skal holde toiletpauser om natten

Hvalpe kan ikke holde deres afføring tilbage i lange perioder, da de stadig vokser. Selv om hunde har en tendens til at gå mindre ofte på toilettet om natten end om dagen, hvor de er mere aktive, bør du alligevel planlægge din hvalps natlige ture udenfor på forhånd, hvis du har en lille hvalp.

Generelt vil det hjælpe, hvis du tager din hvalp med på gåture før sengetid, igen midt om natten og om morgenen. Du kan også hjælpe din hund med at overleve natten ved at begrænse dens vandforbrug et par timer før sengetid og ved at træne den i kasse.

Undgå at fodre din hvalp lige før sengetid

Inden du går i seng, skal du undgå at give din hund mad eller vand. Hvis du ellers gør det, vil du kun øge sandsynligheden for uheld, som kan forstyrre din søvn.

Oprethold en regelmæssig rutine om natten

Når en hvalp er tilstrækkeligt udmattet og får opmuntring til at hvile sig, vil den til sidst falde i søvn. Overvej at bruge de sidste tredive minutter før sengetid til at hjælpe din hvalp med at slappe af. Du kan give den et tyggelegetøj i stedet for at deltage i aktiviteter, der holder den vågen, og prøv at holde energiniveauet omkring den lavere.

Se en masse praktisk udstyr til hvalp