Pelspleje til hund

Pelspleje til hund

Der findes rigtigt mange forskellige hunderacer derude, og dertil også en masse forskellige slags pelse der kræver pleje. Pelspleje til hund er et vigtigt element i din hunds velvære. Nogle hunde kræver mere pelspleje end andre, og derfor bør du sætte dig ind i din hunds behov. Se mere om pelspleje af og til hund her på siden.

Se det bedste udvalg af pelspleje her

Børster er et vigtigt redskab i pelspleje til hund

Afhængigt af hvilken slags pels din hund har, så findes der forskellige slags børster og måder at børste din hund på. Hunde med kort ru pels som ikke fælder, f.eks. forskellige terrier racer, skal friseres ofte for at fjerne de løse hår. Hunde med lang og glat pels skal børstes flere gange ugentligt for at undgå filtret pels. Hundebørster findes både med metalpigge, karte eller lavet af svinehår. Børstning af din hunds pels er også vigtigt for at pleje dens hud.

Behandlingsmidler

Udover at pelspleje kan være godt for udseendet, kan det også være essentielt for din hunds helbred. Der findes f.eks. midler som olier, salve og balsam, som behandler forskellige symptomer eller sygdomme. Hvis din hund lider af tør hud, kan det skyldes dårlig pelspleje. Har kan du få en god balsam eller salve som giver fugt og afhjælper tør pels eller hud.

Derudover kan du også få salver, som hjælper på tørre snuder eller poter. Tørre og skadede poter kan f.eks. komme om vinteren, hvor der er meget salt på fortovene eller om sommeren, hvor fortovene kan være varme. Det samme gælder for poter, der har været udsat for varm asfalt om sommeren.

Pelspleje til hunde med lys pels

Har du en hund med lys eller hvid pels, kan der opstå misfarvninger. Misfarvninger er i sig selv ikke farlige, men de kan være generende, f.eks. hvis din hund stiller op til konkurrencer. Her findes der forskellige produkter, som skånsomt og sikkert kan behandle misfarvninger i din hunds pels. Misfarvningerne kan komme ved øjnene, også kaldet tårestriber, eller ved poterne som ofte er i kontakt med snavs på gåturene.

Se det bedste udvalg af pelspleje her