Hvor meget spiser hunde

Hvor meget spiser hunde

Hvor meget spiser hunde? Det er noget mange hundeejere kommer i tvivl om, eller ganske enkelt ikke ved. En hunds kost er helt afgørende og essentiel for hundens sundhed. Det er derfor meget vigtigt, at du sørger for at give din hund den rette kost. Så hvor meget spiser hunde? Det spørgsmål ser vi nærmere på her på siden, hvor vi ser på nogle af de forhold der er afgørende for, hvor meget hunde spiser.

Det har betydning for hvor meget hunde spiser:

  • Racen
  • Alderen
  • Helbredet

Se et stort udvalg af det bedste hundefoder

Racen

Racen er en væsentlig faktor i hvor meget mad din hund indtager, og hvor meget mad du skal fodre din hund med. For eksempel har typiske hunde af store racer ofte brug for flere måltider end mellemstore og små hunderacer.

Der vil også være forskel på stofskifte og andet genetik i hunde, der får de forskellige racer til at afvige i forhold til, hvor meget mad en hund behøver. Læs derfor grundigt op på din hunds race, for at se om det er en race, der spiser mere eller mindre sammenlignet med hunde af samme størrelse.

Alderen har betydning

Alderen har afgørende betydning for meget hunde spiser. Det giver næsten sig selv, at en voksen hund spiser mere end en hvalp, som følge af den større størrelse, og det større behov for at få energi. I det følgende kan du se mere om, hvor meget henholdsvis hvalpe og voksne hunde spiser.

Hvalp

Hvalpe er små hunde i alderen 0 til 12 måneder. Hvalpe spiser oftere end voksne hunde, men spiser til gengæld mindre mængder af mad, som følge af den meget mindre størrelse. Hvalpe har brug for en vis mængde calcium i deres kost for at forhindre ortopædiske problemer, herunder tidligt opstået gigt og metabolisk knoglesygdom.

Når en hvalp går fra sin modermælk til fast føde i løbet af de første par måneder, vil den kræve hyppige og små portioner mad. Op til fire måneders alderen skal en hvalp fodres mindst fire gange om dagen. Hvalpe kan begynde at spise tre gange om dagen, når de er omkring fire måneder gamle. Et par måneder efter kan de overgå til to måltider om dagen.

Hvor meget spiser hunde

Voksen

Voksne hunde indtager betydeligt mere mad end små hunde. De spiser dog mindre ofte sammenlignet med hvalpe. Ved at lave søde hundeøjne, kan din hund forsøge at snyde dig til at give dem mere mad. De fleste hunde har dog kun brug for to måltider hver dag.

Sørg for, at du ikke fodrer din hund mere end anbefalet. Madetiketter kan være vildledende eller uklare. Generiske fodringsdiagrammer kan anvende forældede oplysninger, eller fejlvurdere hvor meget man skal fodre sin hund. Det kan derfor være en fordel at søge råd hos en diætist, eller eventuelt hos en dyrlæge.

Mængden af ​​mad der indtages af gravide og diegivende hunde, kan være betydeligt større, end hvad deres størrelse, race og alder normalt tilsiger. Gravide hunde kræver mindst 15% mere mad, mens diegivende hunde kræver omkring 50% mere mad.

Helbredet

Din hunds race og alder er de afgørende faktorer i forhold til, hvor meget din hund spiser. Din hunds helbred har dog også en afgørende effekt. Ændrede spisevaner kan tjene som et advarselstegn på, at der er noget galt med din hund.

Ændre din hund spisevaner så bør du få undersøgt din hunds helbred hos en dyrlæge. Der kan være mange ting der ligger til grund, såsom forstoppelse og lignende, så det er vigtigt at du sørger for, at få tjekket din hund hos en dyrlæge, så snart du opdager ændrede spisemønstre hos din hund.

Se et stort udvalg af det bedste hundefoder