Hundebørster

Hundebørster

For de fleste hunde er det nødvendigt med en frisering med hundebørster en gang i mellem. Afhængigt af hvilken hunderace du har, kan det være forskelligt hvilke hundebørster, du skal anskaffe dig, og hvilke hundebørster der vil give den optimale pleje.

Se et stort udvalg af de bedste hundebørster her

Hundebørster til langpelsede hunderacer

Hvis du har en hund med længere pels, er en pigbørste mes stålpigge særligt god. De spidsede pigge er afrundede og skånsomme og er derfor gode får både pelsen og huden. En børste med stålpigge kan både bruges til glat og krøllet lang pels. Hunde med længere pels kræver mere pleje, så sørg for at sætte dig grundigt ind i din hunds pels, i forhold til hvilken pleje der er bedst til den lange pels.

Børster til fin pels

Fin pels kan nyde fordel af børster med vildesvinehår. Vildsvinehårene har en særlig god evne til at fordele det naturlige fedt og olier i huden/pelsen, så pelsen bliver mere glansfuld. Børsten er især en fordel at bruge som afslutning på friseringen, da den også modvirker elektricitet.

Hundebørster til hunde med underuld

Har du en hund med underuld, kan det være nødvendigt med en børste der fjerner løse og døde hår. Især Terrier racer som har brug for trimninger nyder godt af sådan en børste. Børsterne kaldes ofte for Smart Blades. De bruges 1 gang om ugen i fældeperioder og uden for fældeperioder, kan den bruges 1 gang om måneden for at vedligeholde pelsen og fjerne hår som alligevel skulle være faldet af.

Undersøg din hunds behov

Inden du anskaffer dig en masse hundebørster, bør du undersøge hvad din hunds pels kræver. De forskellige hunderacer har brug for forskellige børster og andre grooming produkter. En hund som bomuldshunden, har f.eks. en særdeles fin og hvid pels, der nemt filtres. Deres pels skal børstes og klippes ofte, da det også er en hund som ikke fælder.

Hvis din hund klippes

Der findes selvfølgelig også specielle børster og andre redskaber til hunde, hvis pels skal holdes ved lige med f.eks. en klipning i ny og næ. Dette er oftest hunde, som ikke selv fælder eller hvis pels kan blive virkelig lang og nemt filtret. Langhårede hunde skal oftest klippes en gang i mellem, mens andre hunde skal trimmes og hjælpes til at ’komme af med’ deres overflødige hår.

Se et stort udvalg af de bedste hundebørster her