Hvordan forbereder man sig på at få en hvalp

Hvordan forbereder man sig på at få en hvalp

Hvalpe er bedårende væsner, og de bringer liv til dine omgivelser. Det er ikke underligt, at næsten alle elsker dem. De er loyale og gode kammerater, og kan lyse din dag op ved at se dem lege. Du elsker måske tanken om at eje en hund, men det er ikke hvem som helst, der kan håndtere det ansvar, der følger med. Så hvordan forbereder man sig på at få en hvalp?

Der er flere ting du skal have styr på, for at gøre dit hjem klar til en ny hvalp. Inden du tager en ny hvalp med hjem, er der mange beslutninger og ting at overveje, f.eks. hvor hvalpen skal sove den første nat, hvem der skal tage sig af den, og om du har alle de nødvendige materialer.

Undgå at handle impulsivt og få en ny hvalp hjem på det forkerte tidspunkt. Først skal du foretage research. Find ud af, om du er klar til at få en hvalp, og hvordan du kan gøre det på en ansvarlig måde. Lær om hvordan man passer en hvalp, og gør dig klar til at få en hvalp.

Se et stort udvalg af udstyr til hvalp

Beslutningsfasen

Inden du går i gang med forberedelserne til at få en ny hvalp, skal du spørge dig selv, om du er klar til det ansvar, der følger med. Vil det passe ind i din livsstil at have en hvalp?

Selv om bedårende hvalpe kræver en stor indsats at passe, kan du måske ikke forstå, hvad du er ved at gå ind til, hvis du aldrig har ejet en. At være forberedt på at få en hund, især en voksen hund, er én ting. Dedikation er endnu mere nødvendigt, mens man opdrager en hvalp.

Du skal overveje om du er klar til at betale regningerne. Fodring, lejlighedsvise ture til dyrlægen og køb af pølseposer mv.. Tre til fire fodringer hver dag er nødvendige for unge hvalpe. Når de har spist eller drukket, skal de straks tages med ud i det fri, for at kunne komme på toilettet.

Begynd dine forberedelser

Der er flere ting du skal gøre klar, hvis du har besluttet dig for, at en hund er det ideelle kæledyr for dig. Hvalpe kan være meget destruktive og vil nogle gange gå dig på nerverne. Du bliver derfor nødt til at træffe foranstaltninger i forventning om din hvalps ankomst. I det følgende får du nogle tips, der kan hjælpe dig med at komme godt fra start.

Gør dit hjem hvalpesikkert

Gør alt for at gøre dit hjem hvalpesikkert. Det er vigtigt at du indretter dit hus, inden du inviterer din lille følgesvend ind. Destruktiv hvalpeadfærd er typisk og irriterende, og din hund kan komme i fare. Din hund vil utvivlsomt opdage alle de små genstande, der kan skade den. Dit hjem skal være hvalpesikkert for at gøre det til et ideelt hundevenligt miljø.

Sørg for at alt farligt som kabler og andre ting, de ikke bør tygge på, holdes uden for poternes rækkevidde. Husk, at dit nye kæledyr vil vokse hurtigt; derfor kan ting, der måske er uden for rækkevidde den første dag, snart være inden for din hunds rækkevidde.

Skab et sted til din hvalp

Ved at skabe plads til deres soveområde kan du sikre, at din nyankomne har fået indrettet sit værelse. Ud over at give dem en sikker platform til at udforske kan kasser også hjælpe dem med pottetræning. Sørg for at der er stille og den står uforstyrret, og at der er masser af tæpper og sengetøj til at holde hvalpen varm og komfortabel.

Selv hvis du har til hensigt at give din hund adgang til soveværelset lejlighedsvis, men ikke altid, er det stadig nødvendigt at give den et sikkert sted, hvor den kan sove, når du ikke er til stede.

Gør din hvalps fornødenheder klar

Før du tager din nye hvalp med hjem, skal du bruge et væld af hundeartikler. For at sikre at du ikke samler et væld af unødvendige ting, f.eks. senge eller legetøj, som din hund ikke vil bruge, skal du starte med det mest nødvendige. Til at starte med har du uden tvivl brug for et par nødvendigheder; disse omfatter vand- og madskåle af metal eller porcelæn til kæledyr m.m.

 • Snor og sele
 • Afføringsposer
 • Hundeshampoo
 • ID-mærker på et justerbart halsbånd
 • Hvalpefoder
 • Hundeseng med plads til udvidelse
 • Tandpasta og tandbørste
 • En hundekasse med ekstra plads
 • Tæpper
 • Et par stykker hundelegetøj
 • Et plejeredskab, der passer til din hvalps pels, f.eks. en børste og en kam

Fastsæt hjemmets regler

Det er vigtigt at træffe beslutninger om husreglerne, længe før du tager din hvalp med hjem. Dette vil sikre, at dine hvalpe bliver velopdragne og artige. De fleste hvalpe er ivrige efter at lære, men det vil de ikke, hvis reglerne hele tiden ændres. F.eks. hvis de den ene dag må ligge på din seng og ikke må den næste dag.

Denne adfærd vil medføre, at din nye hvalp ikke opfanger de værdifulde lektioner, der er nødvendige for at sikre en problemfri kommunikation mellem jer begge. Konsensus og konsekvens er de mest afgørende faktorer i træningen af din nye hvalp, så alle i familien bør sætte sig ned og udarbejde hjemmets regler for din nye hund.

Tag din nye hvalp med hjem

På dette tidspunkt har du naturligvis allerede tænkt over den hunderace du gerne vil købe. Du har også gjort alle de nødvendige forberedelser; det er tid til at bringe din nye hvalp hjem! Dette kan være et meget overvældende øjeblik for både dig og din nye hvalp.

Der er mange ting, du kan gøre for at hjælpe din hvalp med at tilpasse sig sit nye hjem og verden omkring den, når du bringer din nye hvalp hjem, men de kan også hjælpe din hvalp. Giv din nye hvalp tid til at vænne sig til alting gradvist og efter deres skema.

Du kan i starten begrænse dem til kun at være i et eller to rum i huset. Prøv også at etablere en rutine. Etablering af en rutine vil hjælpe din hvalp med at falde til ro; det er afgørende at gøre det så hurtigt som muligt. Prøv at opretholde konsekvente mad-, lege- og sengetidsplaner (samt gåture, når de er i stand til at gå udenfor).

Konklusion

Ankomsten af en ny hvalp til dit hjem kan være overvældende, og de forberedelser, du skal foretage, kan være temmelig hektiske og stressende. Du er nødt til at overveje fordele og ulemper, før du anskaffer en hvalp. Når du har købt den, skal du sørge for, at den bliver passet godt på.

Sørg derfor for at overveje det grundigt, inden du får dig en ny hvalp. Vi håber denne guide har formået at besvare spørgsmålet “hvordan forbereder man sig på at få en hvalp, og at du føler dig mere klar til at få din egen hvalp hjem.

Se et stort udvalg af udstyr til hvalp