Hvor meget sover hunde1

Hvor meget sover hunde

Hunde sover meget mere end mennesker gør, og går i seng når deres kroppe fortæller dem det. Det er i modsætning til mennesker der har travle tidsplaner, og ikke altid er opmærksomme på deres krops signaler. Hunde sover helt op til 14 timer i døgnet. Så hvor meget sover hunde? Her på siden ser vi nærmere på spørgsmålet “hvor meget sover hunde”. Læs derfor med her for at få svaret på, hvor meget din hund sover.

Hunde sover både om natten og i løbet af dagen, i modsætning til mennesker, som typisk kun sover én gang i døgnet. Hundes søvnmønstre får tit hundeejere til at stille sig selv spørgsmålet, om hvor meget deres hund sover. Selvom det kan virke som om, der bliver brugt meget tid på at sove, er det ret almindeligt. I det følgende ser vi nærmere på de vigtigste ting, du skal være opmærksom på ved din hunds sovevaner.

Se et stort udvalg af hundesenge

Hvor meget sover hunde: Det har indflydelse på hvor længe en hund sover

Hunde kan sove helt op til 14 timer eller mere på en dag, hvilket er mere end en halv dag. Det er altså markant længere, sammenlignet med hvor længe mennesker sover. Mindre hunde sover lidt mindre i gennemsnit, mens større hunde og hvalpe vil sove længere.

Dertil er der en række andre faktorer der vil have indflydelse på, hvor længe din hund vil sove. De forskellige faktorer vil have indflydelse på din hunds sovevaner. Selvom din hund derfor sover ualmindeligt længe, så behøver det ikke betyde, at der er noget galt med din hund. Nogle af disse faktorer omfatter alder, omgivelser, race og antallet af aktiviteter, hunde udfører dagligt.

Alderen

Udgangspunktet er at jo ældre din hund er, jo længere vil din hund sove. Se hvor meget en hund har brug for at sove alt afhængig af alder nedenfor.

  • Hvalpe (op til 1 år): En hvalp vil op til omkring 1 års alderen have brug for rigtig meget søvn, og kan sove helt op til 18-20 timer i døgnet. Din hvalp kan tage alvorligt skade af at mangle søvn, så det er vigtigt du lader din hvalp få sovet helt ud.
  • Voksne hunde (mellem 1-5 år): Efter 1 årsalderen vil din hund begynde at sove mindre, sammenlignet med da den var hvalp. En voksen hund mellem 1-5 år vil sove 8-14 timer i døgnet.
  • Seniorhunde (fra 5-10 år): Fra din hund er mellem 5-10 år, vil din hund begynde at sove væsentligt længere igen. Jo ældre din hund bliver, jo mere vil den sove, med et søvnmønster der ligner hvalpes.

Omgivelserne

Det miljø, du bor i, har også indflydelse på, hvor meget søvn din hund får. Et larmende miljø kan forårsage stress i din hund, og dette vil forhindre dem i at få nok søvn. Hunde der bor på rolige steder, har tendens til at sove bedre end hunde i områder med et højere støjniveau.

Aktivitetsniveauet

Jo mere aktiv din hund er jo længere vil den sove, da den vil bruge mere energi i løbet af dagen. Forskellige aktiviteter kan påvirke din hunds søvn, ligesom også at følelsesmæssige aktiviteter, kan have indflydelse på din hunds søvnmønster, og på hvor længe din hund sover. Hunde, der er mere aktive, går ture, interagerer med mennesker og andre hunde, vil falde hurtigere i søvn, samt sove længere og dybere.

Hvor meget sover hunde

Sådan får du din hund til at sove bedre

Der er flere tiltag du kan tage for at give din hund en bedre søvn, uanset om du har bemærket et ændret søvnmønster, eller bare fordi du gerne vil gøre noget godt for din hund. Der er adskillige handlinger, du kan tage for at ændre din hunds søvnmønster, som du kan se mere om i det følgende.

Sørg for at din hund har et fredeligt sted at sove. Hunde kan især blive irriteret af lyde, når de prøver at få noget søvn. Det kan derfor være en god ide at placere deres seng, i et roligt område i huset med minimal forstyrrelse, for at give dem mulighed for at sove bedre.

Køb en blød og komfortabel hundeseng. En blød og komfortabel madras og hundeseng, kan gøre utroligt meget for, at din hund får den søvn den fortjener. At købe en blød og komfortabel hundeseng, vil med garanti give din hund en bedre søvn.

Giv din hund noget daglig motion. Betydningen af motion i din hunds liv kan ikke overvurderes. Hunde kræver motion for at forblive raske og sunde. Motion kan også hjælpe din hund til at sove bedre.

Vær opmærksom på din hunds søvnmønster

Hvis du observerer væsentlige eller uventede ændringer i din hunds søvnmønster, såsom at din hund sover meget mere eller mindre end normalt, bør du kontakte din dyrlæge med det samme. Ændringer i søvnmønstre er oftest ikke noget du bør være bekymret over, men kan være en indikation på, at der er et underliggende medicinsk problem, såsom diabetes, gigt eller en anden lidelse. Vær derfor altid opmærksom på din hunds søvnmønster, og på om de pludseligt ændrer sig.

Se et stort udvalg af hundesenge