Hundeshampoo

Hundeshampoo

Hundeshampoo fås i mange forskellige varianter, som alle kan have forskellige egenskaber. Ligesom hos os mennesker, så er der også stor forskel på hundes pels. Der skal forskellige produkter til alt efter om din hund er langpelset, kortpelset eller ruhåret. At give ens hund et bad kan også have andre formål end rengøring og hygiejne. Der findes f.eks. også hundeshampoo til pleje mod lopper, lus og andre parasitter, som din hund kan blive udsat for.

Se et stort udvalg af hundeshampoo her

Kan man ikke bare bruge ens egen menneskeshampoo?

Tanken kan strejfe en, for hvorfor kan man ikke bare bruge den samme shampoo til ens hund som til en selv? Der er mange gode grunde til, hvorfor det er en dårlig idé. Hundes pH-værdi afviger fra menneskers. Derudover er der også ofte en masse parfume i menneskeshampoo, som din hund ikke har godt af. Brug altid en god hundeshampoo, når du bader din hund.

Inden badet

Hvis du f.eks. har en langpelset hund, kan det være en fordel at børste den først. Sådan kommer du af med ugler og andet, da de kan blive værre, når pelsen først er våd. Hvis du har et badekar, kan du fylde det lidt op med lunkent vand, inden du hjælper din hund derned i. Husk altid at holde øje med vandets temperatur.

Hvordan virker hundeshampoo bedst?

Når du vasker din hund, er det vigtigt at shampooen bliver masseret godt ind i pelsen og huden. Hvis din hund f.eks. lider af kløende, tør eller irriteret hud, skal shampooen som regel sidde i nogle minutter, før at den kan nå at virke. Skyl nænsomt efter med vand, for at skåne huden mest muligt.

Når det kommer til din hunds ansigt, specielt øjne og ører, er det vigtigt at være lidt varsom. I stedet for at skylle direkte med vand fra bruseren, så er det en god idé i stedet med en våd klud. Derved undgår du en ubehagelig oplevelse for din hund, da de ikke kan beskytte deres øjne og øre selv mod vandet.

Vælg hundeshampoo ud fra din hunds pels eller hud

Hundeshampoo er et fantastisk redskab, når det kommer til at behandle din hund. Har din hund f.eks. problemer med tør hud, uglet og mat pels eller lignende, så findes der en shampoo som kan afhjælpe problemet. Der findes også rigtig mange forskellige olier og balsamer til din hunds pels, hvis du vil passe ekstra godt på den. Alle hundeshampooerne du finder på siden, er skånsomme for din hund og giver den den optimale pleje for god pels- og hudpleje.

Se et stort udvalg af hundeshampoo her