Hundetræning

Hundetræning

Uanset om du begynder at træne din hund fra den er hvalp af eller senere i livet, så er der masser af muligheder til hundetræning. For de fleste hunde bliver træning en del af deres liv på den ene eller anden måde. De fleste hunde lærer de mere grundlæggende kommandoer, og der er flere redskaber, som kan gøre den proces nemmere for jer. Der er også en masse produkter, hvis du ønsker at træne din hund op til at komme med på jagt eller til konkurrencer.

Se det bedste udvalg af hundetræningsudstyr her

Hundefløjter

Hvis du gerne vil træne din hund til at adlyde, så kan hundefløjter være en god investering. En hundefløjte er et rigtigt godt redskab, når du skal til at træne din hund til at adlyde kommandoer eller tilkald. Der findes mange forskellige hundefløjter, som hver især tilbyder forskellige lyde eller lydniveauer. Der findes hundefløjter, som kan høres af både mennesker og dyr, og så findes der også hundefløjter som er lydløse for os men ikke for hundene.

Godbidtaske

En godbidtaske til hundetræning kan for nogle virke overflødig, men den er superpraktisk og gør belønningen en del nemmere. Mange har måske deres godbidder i en lille pose eller løst nede i lommen. Det kan blive noget rod i længden og med godbidtasken har du altid styr på dine godbidder. De fleste godbidtasker er vandtætte, så du kan komme ud i al salgs vejr. Mange godbidtasker har også lommer med plads til andre ting som ens mobil eller hundefløjte. Nogle af dem kan også sættes rundt om livet som bælte eller i ens bæltestropper.

Den klassiske apport

En af de første ting man lærer sin hund, er ofte at hente noget og komme tilbage med det: den klassiske apport-leg. Alle kender til apport, og det kan være gavnligt at lære din hund at komme tilbage med bolden eller pinden. Der findes forskellige redskaber til apport, og hvad du vælger, kommer mest an på præferencer eller måske terræn.

En bold med snor kan kastes rigtigt langt, og er især god hvis du har en større hund, som har brug for at brænde en masse energi af eller som skal lære at hente ting langt væk. Derudover findes der også apportbuk/pind i træ, som fungerer som den helt klassiske træpind. Den er dog mere robust og nemmere at finde, når din hund skal hen for at hente den.

Hundetræning og jagt

At træne sin hund op til at komme med på jagt indebærer en masse tålmodighed og mange timers træning. Den rigtige hundetræning og det rigtige udstyr er essentielt her. Blandt andet findes der flere forskellige slags dummys, som skal efterligne eller fremstå som de forskellige slags dyr, som din hund skal trænes op til at kunne finde eller hente til dig. Der findes også dummys, som kan fyldes op med snacks, så din hund skal snuse sig frem til dem, og derved også nemt kan belønnes for at finde den.

Klikkertræning

Hundetærning med en hundeklikker er en effektiv og sjov måde at træne din hund på. Det handler om positiv forstærkning, og en hundeklikker kan hjælpe dig med at lære din hund grundlæggende komandoer eller hundetricks. Hundeklikkeren fungerer således, at hvis din hund udfører kommandoen korrekt, klikker du på hundeklikkeren. Det fortæller din hund, at den har gjort det rigtigt, og at der er en godbid på vej.

Med tiden vil din hund lærer at hundeklikker lyden er forbundet med en belønning. Lyden vil derfor få dem til nemmere og mere effektivt adlyde simple og mere komplicerede kommandoer. En hundeklikker er en billig investering, som vil hjælpe jer videre i hundetræning.

Se det bedste udvalg af hundetræningsudstyr her